Sähkösaneeraus

Sähkösaneeraukset ammattitaidolla ja avaimet käteen -toimituksena

Teemme sähkösaneeraukset avaimet käteen -kokonaisuutena sisältäen sähköjärjestelmien kuntokartoituksen, sähköpistokkeiden ja johdotusten uudistamisen sekä nykyaikaisen sähkökaapin kytkemisen. Työstä saa myös virallisen tarkastus- ja mittauspöytäkirjan.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Sähkösaneeraus on normaali kiinteistön kunnostamistoimi

Sähkösaneerauksessa rakennuksen sähköjärjestelmät nykyaikaistetaan. Tämä tehdään siksi, että sähköjärjestelmätkin kuluvat ja tekniikka vanhenee vuosien varrella. Uusimistarvetta havaitaan nyt etenkin 60-, 70- ja 80-luvuilla rakennetuissa taloissa.

Rakennusten elinkaaren aikana sähkösaneeraus tehdään yleisesti ottaen parista kolmeen kertaa. Sähköjärjestelmien kuntokartoitus on hyvä tehdä 30 vuoden välein.

Onko sinulla maadoittamattomat pistorasiat asunnossasi? Ota yhteyttä, niin korjaamme asian!

Yksi helppo tapa havaita sähköjärjestelmän uusimistarve on silmämääräisesti tarkistaa kiinteistön näkyvät sähköasennukset. Jos nykyaikaiset sähköturvamekanismit, kuten maadoitetut pistorasiat tai vikavirtasuojat, puuttuvat, kertovat ne järjestelmän uusimistarpeesta.

Kerrostaloissa kaikki samalla kertaa

Kerroistaloissa ja isoimmissa kiinteistöissä sähkösaneeraus kannattaa tehdä linjasaneerauksen yhteydessä, koska putkiremontti tarjoaa kustannustehokkaan tavan päivittää sähkö- ja tietoliikennekaapeloinnit kerralla kaikkiin asuntoihin.

Sähkösaneerauksen merkitys kiinteistölle ja ihmisiin

Sähkösaneerauksilla voidaan välttää sähköpaloja ja estää vaarallisia sähköiskuja ihmisiin ja eläimiin. Vuonna 2018 Pelastustoimen taskutilaston mukaan Suomessa syttyi  koneen, laitteen tai prosessin vuoksi n. 1750 tulipaloa. Panostamalla sähköturvallisuuteen, samalla myös lisääntyy  viihtyvyys ja nousee kiinteistösi arvo.

Ote Tukesin kotisivuilta:

”Huolehdi sähkölaitteistojen ja -asennusten turvallisuudesta

Tukesin tiedossa on tapauksia, joissa sähköasennuksen, johdot, sähköverkkoon kytketyt laitteet, pistorasiat, katkaisimet yms. ovat sytyttäneet tulipaloja.

Seuraa kodin ja kiinteistöjen sähköverkon kuntoa. Jos havaitset vaurioita, teetä niiden korjaus sähköalan ammattilaisilla.

Huolehdi paloturvallisuudesta ja poista seuraavat riskitekijät:

  • Huono liitos on liian kireä tai löysä ja lämpenee sopivissa olosuhteissa. Se voi sytyttää lähellä olevan materiaalin palamaan. Huonolla liitoksella ei tarkoiteta pelkästään löysää liitosta.
  • Lika, kosteus ja roskat ovat usein syynä sähkölaitteistosta alkaneeseen paloon. Ne voivat aiheuttaa tilanteen, jossa johtimet tai laitteiston osat menevät oikosulkuun ja alkavat lämmetä. Valokaari laitteistossa voi aiheutua myös liasta, kosteudesta tai roskista. Esimerkiksi sähkökeskuksessa ei saa olla mitään ylimääräistä. Pidä sähkökeskus sellaisessa kunnossa, että sen sisään ei pääse pölyä eikä muodostu kosteutta.
  • Vaurioituneet sähköjohdot kuumenevat. Jos johto on joutunut puristuksiin tai se on väännetty liian pienelle mutkalle, on olemassa vaara, että johdin alkaa lämmetä. Vauriota ei välttämättä huomaa. Lämpeneminen voi tapahtua nopeasti tai se voi viedä pitkänkin ajan, mutta on mahdollista, että sen takia lähellä oleva palava materiaali syttyy.”

Sähkösaneerauksen hyödyt:

  • Lisää sähköturvallisuutta
  • Vähentää tulipaloriskejä
  • Estää vaarallisia sähköiskuja
  • Tuo sähkölaitteiden käyttömukavuutta. Esimerkiksi enemmän pistorasioita ja valoa
  • Sähköjen mitoitus käyttötarpeen mukaiseksi lisää samanaikaisten laitteiden käyttömahdollisuutta
  • Suojaa laitteita ylijännitepiikeiltä (esim. ukkonen)

 

100 Sähkö Suomi Oy tekee sähkösaneerauksia mm. Kuopion, Siilinjärven ja Maaningan alueilla. Sähköremontti sisältää kaiken tarpeellisen. Teemme sähköjen kuntokartoituksen ja sähkösaneerauksen yli 30 vuoden kokemuksella ja vakaalla ammattitaidolla. Sähkösaneeraukset turvallisesti ja aikataulussa. Ota yhteyttä!